reede, 21. november 2008



Eestis olla hiljuti välja antud Eesti Leegioni vanade posterite teemaline kalender. Kusagil vene saidil oli juba pealkiri "UN condemns nazism, Estonia celebrates", kus pidutsemise all mõeldigi tolle kalendri üllitamist. No tõesti, ajaloolised kalendrid on väga ägedad, aga kas oli raske ette näha tagajärgi? Vene meedial on ju imetabane oskus artiklite jaoks ainest leida. Huvitav, kas nad Balti jaama müügiartiklitega on tutvunud? Ilmselt pole sel uudisväärtust, sest müüjad on võõrkeelsed...

1 kommentaari:

Blogger Pete Madisson ütles ...

oot - kumb on peegeldus?

Mis kalendrit puudutab, siis tegelikult on tõesti Eesti vaba riik. Kuna tsensuuri pole, saab igaüks üllitada mida tahes. Pole seda trükist ise näinud, aga kindlasti oli see mõne marurahvuslase idee ja ise seda ostma ei tõttaks - milleks?

Aga sellega tuleb loomulikult igal Eestis toimetaval inimesel arvestada, et Vene silm on igal asjal tähelepanelikult peal. Ja mis vähegi sobib, seda meie vastu kasutatakse.

Mulle hakkab tasapisi see teise ilmasõja temaatika kastamine propagandasõjas raskelt ära viskama. Mõlemalt poolt seejuures. Kaua võib pea 70 aasta taguseid sündmusi kas heroiserida või maha teha või üldse esile tõsta. Elagem ometi tänases ja homses. Aga eks see aeg sedavõrd valus ja mitmetahuline oli, et isegi seda mitte mäletajad mõtlevad end mäletajateks.
Ainus lohutus on see, et me pole ainsad. Mõni rahvas tegeleb näiteks siiani Makedoonia Aleksandri aegadega, mis oli nii 2400 aastat tagasi ja ikka on midagi diilida.

21. november 2008, kell 23:14  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht