teisipäev, 8. detsember 2009



Mets Kreekas märtsis.
Climategate´ist - kui antropogeenne kliimamuutus osutub pettuseks, siis on võita ju naftariikidel, suurtöösturitel ning neil, kellel on suured odavad söevarud. Vastasel juhul on võita ainult alternatiivkütustega tegelejatel. Kui viimased suutsid petta kogu maailma, siis on see suurimaid lobby-võite ajaloos. Kui võrrelda rahavoogusid, siis on ülim motivatsioon pettuseks just esimestel.

2 kommentaari:

Blogger barnie ütles ...

Hmm, kuidas esimestel? Motiveeritud oleksid kindlasti mõlemad, sest kui äärmustesse, must-valgesse käsitlusse langeda, on tõde ainult ühel poolel (ilmselt on tõde kuskil kahe äärmuse vahel); aga motiveeritusest rääkides on uutest ja kallitest alternatiivenergiat tootvatest tehnoloogiatest on ju "teiste" potentsiaalne võit üüratu.
Ma ei jaga teemat, aga imelik on see, et viimasel ajal on meedias päris mitu korda leidnud kajastust n-ö vandenõuteooria kasuks rääkivaid uudiseid - a la, et NASA muudab viimase saja aasta näitajaid ja mingid katsed, mis näitavad, et inimeste mõju on küllalt väike...

10. detsember 2009, kell 17:38  
Blogger Rein Batuut ütles ...

Õigustet kriitika, motivatsioon võib olla teistel suurem, aga rahaline initsiatiiv on kindlasti esimestel, kuna neil on lihtsalt üüratult rohkem raha ning fossiilkütuste piiramine mõjuks rängalt nende rahakotile. Tundub lihtsalt väheusutav, et Taavet Koljatile käru keeras ja kogu maailma uskuma pani, et inimesel on väike mõju kliimamuutustele.

Mis puudutab su viimast lõiku, siis olen täiesti päri - mulle tundub, et tegemist on mingi zeitgeisti nihkega - inimesed on pettunud ja/või altid uskuma alternatiivseid seisukohti (nagu tulnukatesse uskumine vs riikide ametlik seisukoht), teisalt on ilmselt süüdi ajakirjanikud, kes valivad avaldamiseks kõlavamaid artikleid ning kuna ise ilmselt ei jaga teemat samuti rohkem kui tavainimene, väljendab ehk pisut oma isiklikku (seeläbi ka rahva) arvamust.
Teadjatele inimestele on ammu selge, et mõjusid on nii- ja naasuguseid, inimese põhjustatud ja looduslikke, meedia lihtsalt polariseerib kõike üleliia, nagu oleks mingid kaks leeri - puukallistajad ja pragmaatikud.

10. detsember 2009, kell 21:44  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht