kolmapäev, 17. detsember 2008



Pseudopildid 3.
Eile tehti teatavaks Ajujahi ideedekonkursi tulemused. Rein Batuut on pettunud, et III maailmasõda ärahoidev vaakumdestillaator ei jõudnud teise vooru. Selgituse sain eelmise aasta konkursi järelkajana ilmunud artiklist, kus üks žüriiliige ütleb "liiga palju leiutamist, liiga vähe äri". Ometi räägitakse eestlaste vähesest patentimishuvist (elik leiutamisest). Üle 200 ideest pääses 25 hulka näiteks selline SMS-teenus, mis teavitab klienti päevapraadidest mingis linnas. Praktiline mõte, võiks ju mõelda, aga aju rakendamine idee väljatöötamisel napp, sest autor on lihtsalt teinud olemasoleva tasuta teenuse tasuliseks - nimelt on Tartus juba mõnda aega olemas päevapraadide meililist. Tegelikult on sellest loost ainult õppida. Kõigepealt lihtsa ja ajuvaese ideega algkapital teenida, seejärel III maailmasõda ära hoida.

2 kommentaari:

Blogger Pete Madisson ütles ...

Vaakumdestillaatori missioon igatahes on - nagu lugeda - õilis. Oleks huvitav teada tema töö põhimõtet! Kuigi ära hoida pole suurt midagi. Sest kui Teises maailmasõjas osales (aktiivselt või passiivselt) umbes veerandsada riiki, siis praegu sõdib Iraagis 40 ja Afganistanis 45 riiki. Äkki polegi midagi ära hoida?

Aga nimetatud tasulist teenust leiutiseks lugeda on küll väheke piiratud.

17. detsember 2008, kell 20:55  
Blogger bipolarbear ütles ...

mõnus tuumatalve pilt. mul on mingi fetiš selle sõnaga, tahaks sellenimelise maali teha... hmm sinu pildi horisondile mingid suitsevad hoonevaremed, gammat veidi külmemaks ja rohelisemaks ja olekski juba loomas...

18. detsember 2008, kell 10:07  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht