reede, 9. jaanuar 2009



Ma oleks väga õnnelik, kui see oleks päriselt nii olnud. Paraku on taevas ühe teise päeva oma ja ilves Elistvere pargist :D

Täna oli uudis, et soomlased on taas rohkem Eestisse hakanud tulema, sest neilgi raha vähem. Sealt jõudsin edasi mõelda, et kui mingil hetkel hakkab kütusehind taas kerkima (mis on ilmselt paratamatu) ja kaug-idas hakkavad inimesed jõukust koguma ja palku tõstma, siis ehk tulevad kõik allhanketööd meile tagasi ja me ei peagi teaduspõhisele majandusele üle minema:D Sest praegu on viimatimainitu küll rohkem sõnakõlks kui reaalne tegevus. Vähemalt nii tundub...

2 kommentaari:

Blogger Pete Madisson ütles ...

Kus sa tegelikult päris-ilvest nägid? Oli puuris või aedikus? Ise pole kusagil mujal kui loomaaias pärisilvest trehvand.

Ausalt öeldes hästi ei saa aru, miks soomlased ikka veel Tallinna tulevad - võibolla tõesti on mõni asi veel meil odavam kui Soomes. Saksamaal näiteks (kus supermarketis sai hiljuti ostmas käidud), olid toiduained küll odavamad kui Eestis. Aga miks? Eks ikka Eesti bisnesmänide ahnuse tõttu.
Tõsine pauk peaks käima, et Eesti Kagu-Aasiaga võrreldes jälle odava tööjõu maaks saaks, aga nii kõva pauku ma ei usu. Odava tööjõu aeg kestis meil umbes kümme aastat ja sinnapaika jäi. Katsu ikka teadust edasi arendada kui õnnestub.

Iirimaa muide samuti oli samuti algul Euroopa odava tööjõu maa. Aga kui sinna hakati oma tootmist üle viima ja palgad stabiilselt tõusma hakkasid, tabati kohapeal ära, et ilma teaduseta kaugele ei jõua ja hakati aegsasti raha haridusse pumpama. Meil pole lühinägelikel põhjustel seda teha suudetud. Kahju.

9. jaanuar 2009, kell 18:59  
Blogger Rein Batuut ütles ...

Ilves oligi puu otsas, tal on oma taraga piiratud park seal:)

9. jaanuar 2009, kell 20:19  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht