teisipäev, 27. mai 2008



Eile, kui kuulsin, et Valgjärve äärde sõidame Žiguliga, panin stiili mõttes Zeniidi laiaavalise objektiivi ette ja valmistusin nostalgiat püüdma, kui Vanemuise ette sõitis beež neljasilmne Žiguli, läikivate ümmarguste ilukilpidega - täpselt selline, nagu minu lapsepõlveauto. Piloodipäikeseprillid peas, viiekesi autos, peas kumisemas Ruja "Asfalttee", Valgjärve telemasti all käidud, järvevees kaanid jälgitud, tegime paar pilti ka. Töödelduna ajastuhõnguga vastavaks leiavad vanemad inimesed sellest pildist ka ehk äratundmisrõõmu ja nentimust, et pole see tänapäeva tudengielu midagi nii katastroofiliselt erinev kui vanasti.

3 kommentaari:

Anonymous Anonüümne ütles ...

Väga stiilne ja tõepoolest nostalgiahõngune. Muide, ega tõesti ei arvaks ära, mis aastal see pilt tehtud on- peaaegu ajatu, ehk nii inimesed, auto kui teetolm võivad vabalt mahtuda vahemikku 1987-k.a.
Väike tehniline detail siiski olgu ära märgitud - antud pildil on VAZ 2103 ehk Zhiguli-Lux. Batuudi lapsepõlveautoks oli siiski VAZ 2106, ehk Super-Lux, mis erines eelmanitust paari disainielemendi poolest.

27. mai 2008, kell 18:47  
Blogger Rein Batuut ütles ...

See esivõre oli musta värvi vist jah? guugeldasin natuke.

27. mai 2008, kell 20:05  
Anonymous Anonüümne ütles ...

esituled asusid sellistes mustast plastikust koobastes ja põrkeraua pamperid olid ühest tükist mustast plastist, tagaotsas olid samast materjalist numbrivalgustustuled ja armatuurlaud oli veidi teistuguse paigutusega.

27. mai 2008, kell 22:08  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht